Eu plec imediat la colindat dar, înainte, vreau să îți scriu nişte adevăruri care îmi bântuie gândurile de o vreme. 

După un an greu prin care am trecut, conştientizăm că degeaba căutăm să înlocuim atmosfera sărbătorilor de odinioară cu consumerism, realizăm că ce s-a pierdut era în noi, nu în afara noastră. 

Starea sufletească în care ne găsim azi e una de supravieţuire. Nu trăim, supravieţuim şi suntem aproape trişti. Acesta este anul în care omul a mers mult prea departe; prea departe în primul rând de Dumnezeu și apoi de semenii săi. 

Egocentrismul căruia i s-a făcut atâta publicitate, lăcomia dusă la exces, corectitudinea politică și relativitatea adevărului care nu sunt altceva decât o ridicare în slăvi a minciunii și a înșelătoriei, oamenii tot mai slabi de caracter, toate acestea ne-au adus într-un punct în care despre nevoia de a ne OPRI și a ne schimba direcția nu mai putem vorbi doar la nivel de sugestie. 

Ne învață istoria că mai este doar jumătate de metru până în prăpastie, mai sunt secunde până se crapă gheața. Nu mai trăim, supraviețuim. Și când doar supraviețuiești e clar că ai rămas fără libertate. 

Să ne oprim! Noi nu am pierdut doar tradiții și obiceiuri, noi L-am pierdut pe Dumnezeu.

E cel mai bun moment din an să ne schimbăm direcția. Naşterea Domnului să ne fie de folos şi sărbătoarea Craciunului să își îndepliniască scopul: acela de a ne împăca cu Dumnezeu.

Sărbători binecuvântate vă doresc!!!


Loading Likes...

3 thoughts on “E Ajunul Crăciunui! Oprește-te o clipă!”

  1. Ai descris perfect realitatea, am ajuns sa ne pierdem de la ce este real si de la ce conteaza cu adevarat. Sper sa ne trezim cat de cat la realitate.
    Superb post.
    Sarbatori cat mai frumoase ❤️

  2. Foarte frumos și adevarat! DIA!Draga mea și dragii mei,vă doresc să fiți sănătoși și plini de bucurie pt că Crăciunul înseamnă venirea în Lume a Fiului lui D-zeu în poziție de Mântuitor și Salvator, să îl felicitam și să ne punem încrederea și nădejdea în El și sa avem o relație spirituală cu el că să petrecem veșnicia cu El ,după o viață plină de lacrimi aici pe Pământ!Fie ca căutările voastre ,( a noastre ,a tuturor) să treacă dincolo de tradițiile neamului Românesc și sa îl primim cu bucurie pe Dimnul nostru Isus Hristos!Vă doresc Sărbători fericite și La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *