Bună oameni frumoși!  Cum e viața voastră în izolare?

Eu am zis să îmi urmez sfatul din postarea precedentă (vezi aici) și să scriu din nou. 

Ţin pe aproape o listă cu niște repere, reguli, principii pe care mi le-am luat ca ale mele de-a lungul timpului. Fiecare din ele are în spate o poveste despre când au devenit importante pentru mine și cum. Am de gând să le scriu frumos, cu auriu, pe o coală imensă, să le înrămez și să le atârn pe perete. Sunt sigură că și voi aveți o astfel de listă, chiar dacă nu ați scris-o pe nicăieri. 

Dar nu mă refer la principiile cu care am crescut ci la niște principii ce, în mare parte, nu se mai regăsesc în modul de gândire al societății noastre de azi. 

Hai să înșir aici câteva din ale mele și poate îmi lăsați și voi câteva din ale voastre în comentarii!!! 

1. Dă, apoi așteaptă să primești! Be intentional!

Nu e vorba aici doar de lucruri materiale. Așteptăm de multe ori ca un altul să fie cu inițiativa. O conversație, un zâmbet, un cadou, o vorbă bună, o invitație, o tradiție, shimbarea. Un om care are încredere în el nu va fi niciodată prea timorat ca să fie primul ce (se) dăruiește. Atitudinea asta de “too cool for this” ascunde lipsă de încredere în sine și frică de respingere. Si-apoi, dacă așa stau lucrurile, trebuie lucrat la identitate! 

A dărui trebuie să fie pentru fiecare din noi un stil de viață !


2. Trăiește în prezent!

Creierul uman posedă capacitatea foarte sănătoasa, când e folosită corect și la locul ei, de a se detașa în momentele grele și urâte ale vieții. De exemplu, prizonierii militari mărturisesc că au rezistat torturii din închisori cu ajutorul acestei funcții. Și-au creat în mintea lor lumea pe care și-o doreau și au evadat acolo ori de câte ori lumea reală era prea greu de suportat.

Noi numim acest lucru “daydreaming”( “visare cu ochii deschiși”- zice google translate). Totuși, pe cât de romantic sună, pe atat poate fi de nocivă aceasta evadare atunci când începe să înlocuiască înfruntarea realității, când e folosită în afara rostului ei. 

La fel ca orice alt refugiu ( alcoolul, drogurile, mâncarea, social media, etc), fiindcă oferă iluzia că ar ucide temporar durerea, în timp, crează dependență.

Viața reală devine tot mai greu de suportat când trăiești prin refugii! Trăieste în prezent!

(bdw, dacă vă interesează acest subiect, let me know; o să fac o postare dedicată despre daydreaming) 


3. Înfrunta-ți problemele!

Modul în care răspunzi provocărilor azi, mâine, poimâine, se bătucește adânc în felul tău de a fi și te formează. Cum spuneam mai sus, atunci când îți mături problemele sub preș îți formezi refugii ce duc la tot felul de dependențe. Frica joacă un rol foarte important în toată afacerea asta: frica de conflict, frica de eșec, frica de oameni. 

Curaj! Ce nu înfrunți acum cari după tine și o să te doboare mai târziu!

Stop running!! Înfruntă-ți problemele! 4. Fii persistent!

E simplu! Încearcă pâna obții ce-ti doresti! Yap! 😉 Ai auzit, Ester? 


5. Că ești puternic demonstrezi prin faptul că îi ridici pe alții! 

E usor să faci rău, e greu să faci bine! E ușor să iei viața cuiva, se poate întâmpla și din greșeală, dar ia încearcă să o redai! E ușor să distrugi, dar să creezi necesită efort. E ușor să dărâmi, dar ia vezi cum e de greu să construiești identitatea cuiva! E ușor să te răzbuni, dar să vezi ce greu e să ierți! E ușor să rănești; ai incercat vreodată să vindeci?

Cineva a întors definiția puterii pe dos în momentul în care a lăsat impresia că binele și răul sunt egale. Dar nu sunt; binele e superior răului! Omul puternic e cel ce face bine, omul slab e cel ce face rău!  6. Dacă nu poți să spui un lucru bun, taci!

Tăcerea e mai bună! Prea puțini sunt acei care știu sau sunt în măsură să-ți servească o critică contructivă. Încurajează, fă un compliment sincer dacă poți, dacă nu… let it go! 


7. Fii original! 

Lumea noastră are nevoie de idei noi, de lucruri noi, de oameni noi, diferiți. “Ai curajul să fii tu’ și încă alte 1000 de clișee pe acest subiect aș mai scrie aici fiindcă, mi se pare mie sau cam lipsește originalitatea de pe Terra? “Nimic nu e nou sub soare”, înafară de tine! Tu n-ai mai fost pe aici, deci nu poți fi înlocuit. Te-ai gândit vreodată la asta? Întrebarea e: ce aduci tu nou, proaspăt, în lume? 

Cel mai frumos om e cel autentic! De unde dorinţa asta de uniformizare? 8. Tot ce contează e cât de frumos iubești!

Nu contează prea mult ce ai, pe unde umbli, cu cine te plimbi, cine te admiră, ce ai realizat. Tot ce contează e cine devii; practic, modul în care știi să iubești. Dacă vrei să înțelegi și mai bine ce vreau să zic, citește Corinteni 13. 

Deci să iubești ca în “Corinteni 13” e tot ce contează ; restul e doar zângăneală!  


9. Ai nevoie de o armată ca să cucerești un munte! 

Fii întotdeauna bun cu cei din jur. Ai nevoie de ei. Ai nevoie de oameni ca să construiești ceva. Începând de la o viață sănătoasă și frumoasă, până la o afacere, un cămin. It’s a fact! 

Antisocialismul asta foarte promovat în zilele noastre de oameni triști (as zice eu) are aceleași repercusiuni ca și Corona virus: Stai doar prin casă în timp ce sărăcești spiritual, emoțional fizic și psihic! Think about it! 10. Dumnezeu > moștenirea ! 

” Dacă privești la mâna lui Dumnezeu, ești un cerșetor; dacă privești la fața Lui, ești un fiu!” zicea cineva…

Adevărata comoară ce o avem în Isus e relația cu Tatăl. Moștenire, sau ceea ce El poate să facă pentru noi e doar un detaliu!11. Free people will free people! Sau un om liber îi eliberează și pe alții! 

Una din afirmațiile care mi-a revoluționat modul de gândire cu privire la relații este: “Dumnezeu ține atât de mult la voința noastră liberă încât , deși urăște răul, ne-a dat oportunitatea de-a alege să-l aducem în lume.” Dacă Dumnezeu ține atât de mult la liberul nostru arbitru, atunci ce drept avem noi să atentăm la libertatea altora?

Eu încerc să stau departe (cel puțin cu mintea și inima) de oamenii care mă fac să simt că e “their way or no way”, că nu am de ales, că trebuie să stau lipită de un loc, de un stil de viață, de opinia lor și de alegerile lor. E un principiu pe baza căruia poți să alegi orice fel de relație. Un om liber își dorește să fii așa cum ești nu să te înghesuie în pătrățica lui și să taie laturile care dau pe afară. Lângă un om liber vei simți întotdeauna că nimic nu-i imposibil și că ai un sprijin în orice vrei să faci. 

Când esti înconjurat de astfel de oameni prețuiește-i că sunt rari; and, well, let the adventure begin!


12. Fii atent la oamenii cu care îți petreci timpul! 

Am foarte multe experiențe bune și nebune legate de acest subiect!

Influența pe care o au asupra ta cei cu care îți petreci timpul e foarte reală și deseori se observă doar în timp. Ei o să influențeze ce crezi despre tine, ce crezi despre lume, modul în care relationezi, încrederea în sine și în ceilalți, curajul tău, caracterul tău, deciziile tale, drumul pe care o să îl urmezi în viață; ei bine, cam tot!

Privind în trecut, mi-e foarte ușor să observ influența pe care am avut-o asupra celor mai buni prieteni ai mei și influența pe care au avut-o ei asupra mea. Nu-mi vine să cred cât de asemănător am ajuns să gândim, că trebuia, că nu. 

Dar, vă spun sincer că am ales de câteva ori să las oameni în urma pe baza acestui principiu și nu am regretat niciodată! E crucial să-i ții aproape pe cei care te inspiră să fii mai bun, care te apreciază și nu îți daramă identitatea și aspirațiile, care te încurajează întotdeauna și sunt mereu acolo pentru tine. Există mult negativism și rău în lume; De ce ai vrea să te înconjuri cu el? 


Acestea au fost câteva din principiile pe care am vrut să le împărtășesc cu voi! Sper să va inspire și sperrr să îmi spuneți și voi în comentarii care sunt câteva din principiile voastre! 


 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.

2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei* şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa, chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât** să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.

3 Şi chiar dacă* mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

Corinteni 13


https://www.instagram.com/p/B-ZNf7sFuGm/
cu drag!
Loading Likes...

8 thoughts on “Let’s talk: 12 principii pentru o viață mai fericită!”

 1. 1. Never compromise!!! Ever.
  2. Feelingul are just that.. feelings. They change like the weather.
  3. God is always there. It’s you who has estranged

 2. 1. Never stop growing.
  2. Don’t let them tell you what you can’t do.
  3. Încearcă să vezi partea plină a paharului, fii pozitiv, asa vei fi mai fericit/ă.
  4. God is always right, don’t fool yourself.
  5. Nu te minți singur, spune-ți adevărul intotdeauna.
  6. God wants your best interest, even if things look like it’s not.
  Ar fi super sa ne spui despre daydreaming.

 3. 1. ACCEPT the fact that you can’t control everything that surrounds you. Adapt to the things that change
  2. Learn to let go (past, people), and move on
  3. TRY – it all begins with one step, if you don’t try you’ll never know what could have been
  4. Never stop praying , no matter how good or bad are the times!!

 4. Un principiu foarte important ptr mine e acela al mutualitatii putin mai atipic; fa acel lucru sau acele lucruri fata de cealalta persoana care ti-ar placea sa fie facute fata de tine, luand exemplul lui Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *