Cu o săptămână în urmă a decolat, fără mine, de altfel, avionul cu care trebuia să plec în Israel pentru cel puțin un an. Măsurile de restricționare pentru voluntari și pentru țările Europene au intrat în vigoare cu câteva ore înainte de zbor. 

Îți dai seama ce “fericită” am fost?! O zi sau doua mi-am bătut capul să înțeleg de ce toate lucrurile rele din lumea asta mi se întâmplă mie. Mai apoi m-am prins că poate n-ar trebui să iau lucrurile chiar atât de personal când sunt oameni blocați între granițe, voluntari care au fost trimiși acasă după 2 zile, oameni bolnavi și multe alte drame. Poate că, totuși, situația asta creată de virus e mai degrabă o problemă internațională decât un rău menit să mă împiedice pe mine să-mi trăiesc momentul.  

Ca urmare, mi-am schimbat atitudinea cu una pozitivă și, ca să vezi, m-am ales cu foarte mult timp liber la dispoziție pe o vreme de primăvară superbă. 

Am TIMP- Acel ceva care ne lipsește întotdeauna și din cauza căruia ne plângem mereu că nu trăim cum ne-am dori. Știi vorba aia: “Aș face și aș drege, dar nu am timp!”

Ei bine, dacă și tu ai zilele astea prea mult timp, poți să stai non-stop pe facebook și instagram (dacă tot stai intră și pe conturile mele) și poți să te uiți non-stop la știri sau să vorbești cu toată lumea despre aceleași subiecte: Corona, criză, granițe, alimente, ce fac alții greșit, sfârșitul lumii. Dar ai putea la fel de bine să faci ceea ce ți-ai dorit întotdeauna să faci dar n-ai avut niciodată timp. Cred că știi exact la ce mă refer, dar dacă nu îți vine nimic în minte, uite aici câteva idei:

🌻 Citește cărți și urmărește programe de dezvoltare personală pe subiectele la care consideri că ai nevoie de îmbunătățiri ( îți sugerez BIBLIA)!

🌻 Începe acel proiect la care îți sare gândul tot mereu: -scrie prima carte, creează primul video, fă-ți un site, fă planul unei afaceri, pune primele poze cu ceea ce te pasionează pe social media, etc.!

🌻 Curățenie generală, ca să ai mai mult timp liber de Paști.

🌻 Sună-ți prietenii și neamurile cu care nu apuci să vorbești în veac (nu vorbiți despre Corona)!

🌻 Studiază acel subiect pe care vrei de multă vreme sa îl stăpânești, fă un curs online! 😉

🌻 Roagã-te! Citește Biblia! Concentrează-te pe relația ta cu Dumnezeu! 

🌻 Petrece timp cu familia: cântați, depãnații amintiri, jucați cărți, șah, monopoly, etc.!

🌻 Dacă ai curte, organizează-ți grădina de flori sau plantează legume! 

🌻 Gătește rețetele alea de care n-ai timp niciodată; învață să faci plăcintă și mâncăruri tradiționale!

🌻 Organizează-ți viața, fă-ți liste, planuri, stabilește-ți obiective!

🌻 Sortează ce ai ca să vezi ce poți dona! 😉 

🌻 Fă reparații prin casă. Redecorează!

🌻 Exerseazã-ți talentele!

🌻 Învață să cânți la un instrument!

🌻 Fă sport!

🌻 Fă prăjituri (dacă tot faci trimite-mi și mie)!

Totuși, lumea avea nevoie de o pauză. Planeta avea nevoie să respire și omul avea nevoie de TIMP. Sunt curioasă ce schimbări va aduce această perioadă în mentalitatea noastră .

Până atunci vă invit să-mi spuneți (online- of course ) ce activități aveți voi în aceste zile și dacă ați găsit vreo modalitate prin care să faceți tot raul să lucreze înspre binele vostru!! 

Filipeni 4:6: “Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.”

Vă doresc sănătatea și pace! 
cu drag!
Loading Likes...

4 thoughts on “Let’s talk: COVID-19 ne-a făcut cu timp!”

  1. Shalom Dia chiar mă gândeam zilele trecute la tine și la situația în care toți ne găsim în momentul de față, dar mai ales la faptul cum ți-ai făcut planuri (și eu la fel) si așteptam cu nerăbdare sa vii în Israel sa ne întâlnim, și mai ales sa faci voluntariat în Israel pe un termen mai lung, ceea ce ți-ai dorit și îți dorești în continuare. Dar spre surprinderea noastră Dumnezeu a avut un alt plan care nea surprins pe toți, dar mă bucur că ai înțeles de ce sa întâmplat așa și ca acest rău nu tea vizat direct pe tine, eu cred că Dumnezeu are totul sub control și nea dat timp să ne pocăim și sa facem multe lucruri care până acuma nu am avut timp să le facem, mulțumesc mult pentru ideile tale o sa pun în practica câteva (cateva din ale mele idei am pus deja în practica) 😘. Te pup ești geniala.

  2. Din păcate tendința e sa stam toată ziua pe social media. Am fost socata sa văd ca timpul de ecran ieri mi-a fost 12 ore. E ca și cum acum avem o scuza sa nu facem nimic. Voi încerca sa aplic câteva dintre sfaturile tale 😘 they are gold!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *